Telefonische bereikbaarheid Dr. Bart Roussard

Afspraken maken kan uitsluitend telefonisch, aub niet per mail!

Op Maandag en Dinsdag in de voormiddag, op  Woensdag, Donderdag en Vrijdag in de namiddag, op Maandag, Dinsdag en Donderdag ’s avonds.  Wanneer U mij op deze momenten toch niet aan de lijn krijgt, betekent dat dat ik al te veel telefoons heb gehad en uit respect voor de cliënt die bij mij zit niet meer opneem waarvoor hopelijk uw begrip. Ik ben ook geen lokale helpdesk voor allerlei banale vragen of doorverwijzingen.  Als u belt, wees U er zich dan van bewust dat u een gesprek met een patiënt verstoort, U dus!

Betaling consulten

Gezien de elektronische vooruitgang worden vanaf 2020 geen betalingen meer per achteraf opgestuurde factuur aanvaard.  Dit geldt ook voor mensen onder bewindvoering.

U dient na afloop van het consult onmiddellijk af te rekenen en dit om de onnodige administratieve last te verminderen.  U kan contant betalen, met de kaart via bancontact, via de payconiq app, of via een instant-overschrijving ter plaatse.

Afspraken rond medische verslagen

Indien u een medisch verslag wenst voor uw ziekteverzekering kan dit enkel in de loop van de behandeling en tenminste nà twee consulten.  Telefonisch of per mail kunnen geen verslagen besteld worden!

Indien u een medisch verslag wenst voor uw huisarts, advocaat, enz. kan dit ook enkel in de loop van de behandeling en tenminste nà twee consulten.  Gelieve dit in het begin van de consultatie aan te geven, dan wordt dit tijdens het consult opgesteld.

Tenslotte worden medische verslagen rechtstreeks elektronisch naar een arts gestuurd (nooit naar een advocaat of syndicaat), u zorgt voor de juiste gegevens.

Verslagen worden owv. de GDPR wetgeving NIET per mail opgestuurd, enkel per post.   Hou er rekening mee dat dit een vertraging van minstens een week met zich meebrengt.  De huidige verwerkingssnelheid van verslagen met versturen inbegrepen bedraagt DRIE WEKEN

 

Afspraken rond afmelden van een gemaakte afspraak

Door tijdig af te melden helpt u mee dat mensen dringend gezien kunnen worden.  Wanneer u een afspraak niet of later dan 48 uur vóór de consultatie afmeldt*, wordt conform art.77 van de Code van de Geneeskundige plichtenleer een schadevergoeding aangerekend.

* een afspraak afmelden kan rechtstreeks, per mail of via het antwoordapparaat.

 

Tarieven Dr. Bart Roussard vanaf 1 januari 2024

Korte raadpleging max. 15 min: 71 € ( terugbetaling 49.21 € / 61.21 €)

Psychotherapiesessie max. 45 min: 105 € ( terugbetaling 70.74 € / 83.76 €)

Psychotherapiesessie -18 jarige met één van ouders max. 60 min: 140 € (terugbetaling 112.37. €/ 116.71€)

 

Tarieven Mevr. Anne Vandersmissen, Mevr. Laura Vanderspikken en Mevrouw Cindy de Lathouwer:

Een consultatie duurt 60 minuten en kost 70 euro.

Psychodiagnostische sessies worden berekend à rato van 80 euro per uur.

Voor verslagen en het afmelden van afspraken geldt hetzelfde als bij Dr. Bart Roussard.